Monday, October 16, 2006

 

ΦΙΛΙΑ,ΙΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ

Δεν ξέρω αν είναι προτέρημα ή ελάττωμα,αλλά αγαπάω πολυ τους φίλους μου.Το γιατί μπορεί να είναι ελάττωμα θα το εξηγήσω άλλη φορά.Μια φίλη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με το ποτό.Πίνει συνέχεια,πάντα έπινε,αλλά τώρα τελευταία δεν μπορεί να συγκρατηθεί ούτε στον χώρο της δουλειάς με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να την διώξουν.
Λέει ότι ξεκίνησε να πίνει εδώ και χρίνια από τα πολλά οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε και εξαιτίας της αδιαφορίας του άνδρα της.Εχουμε συζητήσει πολλές φορές και δεν ξέρω πως μπορώ να την βοηθήσω.
Δεν βοηθάει και αυτή με την στάση της.Ψυχολόγους έχει επισκεφθεί, σκέφτεται εδώ και καιρό να χωρίσει αλλά δεν κάνει τίποτα.Πρός καμία κατεύθυνση.Ούτε για τον αλκοολισμό.Μια παθητική στάση προς την ζωή.Την βλέπω να χάνεται μέρα με την μέρα και δεν ξέρω τι να κάνω.Την αγαπάω και δεν θέλω να την βλέπω έτσι.Της είπα ότι πρέπει να σκεφτεί σοβαρά και να ξαναξεκινήσει την ζωή της (είναι 48 ετών), είναι ακόμα νωρίς.Δεν ξέρω, τα χω χαμένα.
Μια φιλία μας έχει μείνει σε αυτήν την ζωή και την θεωρώ ιερό πράμα.
Δεν θα σας προδώσω ποτέ φίλοι μου.Λίγοι,μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού, όμως πραγματικοί.Ένας ωραίος λόγος για να ζεις...

Comments:
Δύσκολο θέμα η φίλη σου. Μου είχε τύχει μία φορά ως τώρα τέτοια περίπτωση.
Η φίλη σου θέλει να τραβήξει την προσοχή του άντρα της καταστρέφοντας τον εαυτό της.
Αν την διώξουν απο τη δουλειά της, αυτός θα το καταλάβει, θα συζητήσουν/βρισθούν/τσακωθούν οτιδήποτε, κάτι θα γίνει η προσοχή του θα είναι επάνω της.

Οταν ένα παιδάκι κλαίει και η μαμά του δεν του δίνει σημασία, θα κάνει τα πάντα ώστε να κερδίσει τη πολύτιμη αυτή σημασία. Θα λερωθεί, θα κάνει ζημιές, θα κρύβεται, θα πέφτει στις ρόδες, υπάρχουν και άλλες πιό τρομακτικές καταστάσεις, έφηβες να κόβουν τις σάρκες τους με μαχαίρια, ξυράφια, να τρυπιούνται για να τραβήξουν τη προσοχή των γονέων, εραστών κλπ..

Δεν ωφελεί να τις προτείνεις λύσεις, δεν πίνει για να ξεχάσει, πίνει για να αρρωστήσει, να τη διώξουν, να προκαλέσει ατύχημα...
το κατάλαβες το πρόβλημα?

Ε'ιναι ψυχιατρικό το θέμα. Η κοπέλλα χρειάζεται να πεισθεί ότι αξίζει να ζεί ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΝ, και χωρίς ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ που την συνθλίβουν με την αδιαφορία τους.
Πολύ δύσκολη περίπτωση, συχνά ανίατη.
 
Συμφωνώ και πάλι ! Οι ψυχολόγοι και κάθε λογής ειδικοί δεν θα μπορέσουν να τη βοηθήσουν αν η ίδια δεν αποφάσίσει να ξεκόψει μια για πάντα από αυτή τη νοσηρή κατάσταση. Μήπως όμως έχει μάθει να τη βιώνει και έχει βολευτεί;

(2) Πολλά προβλήματα έχετε στην ωραιότατη Κοζάνη και στο ακόμα ωραιότερο Βελβεντό. Έχω ζήσει 5 χρόνια στο Βελβεντό, τα καλύτερά μου. Να περνάτε καλά!
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?